martes, 20 de octubre de 2009

PAS DEN MARTORELL: ESPECTACULAR!!!






La zona d'Ariant és una de les zones més abruptes de la serra, i per als excursionistes reuneix gran quantitat d'elements interesants per anar a visitar. L'altiva muntanya del Puig Gros de Ternelles, l'espectacular Pa de Figa, la seva costa desde el Cingle Verd, pasant per Punta Beca, i arribant a Cala Solleric, la gran quantitat de fonts, l'infinitat d'inverosimils pasos que ens permetran adentrar-nos per llocs insospitats i a simple vista imposibles, i les generoses i magnifiques vistes que ens ofereix desde molts indrets tota aquesta regió, la converteixen en un dels llocs més interesants per anar-hi a fer qualque visita.






Font dels Platers a l'actualitat. A dalt en blanc i negre, la mateixa font en una imatge presa l'any 1967 i publicada a ses "Rutes amagades".














Font del poll als peus dels penyals on hi ha sa caseta dels milicians.
La font Gallarda, és una font que l'aigua apareix de sobte per diversos indrets, té com es pot apreciar a la foto uns gorgs petits o es diposita l'aigua.
La zona és poc visitada, un dels motius pugui ser el seu emplaçament geogràfic, prou llunyà de qualsevol dels posibles punts de partida, un altre motiu pot-ser que sigui el caòtic panorama de timbes, roques i abundant vegetació, que fan que hi hagi pocs camins i tiranys ben definits
que siguin bons de seguir. Tal vegada tot aixó fa que sigui una zona sense masificacions a on es respira tranquilitat, i és tal vegada per tots aquets motius que Ariant sigui el lloc escollit per els voltors per establir la seva residència.
Un voltor empipat per un altre aucell (desconec la espècie no som un expert ornitòleg), als voltants de sa font des poll.












Curioses formes que adopta la roca, abaix a nes rellar que hi ha devora es camp des poll, i a dalt molt a prop del Coll de Pollença.




Per a noltros, la zona d'Ariant, s'ha convertit en un paradís a explorar on tenim molta feina a fer i moltes coses per cercar. L'altre dia en Fran i jo (tinguerem la baixa de Toni), varem tenir el privilegi de poder gaudir d'una ruta que ens va portar per uns indrets molt salvatges, poc trescats i molt interesants. Aquesta era una sortida que tenia anotada a sa llibreta desde feia bastant de temps i que per un motiu o un altre encara no hi havia pogut anar.

En Fran a sa repisa que ens permet anar progressant just als peus des penyal on hi ha sa caseta des milicians camí des Pas den Martorell.






Progresant per sa repisa cap es pas, als nostres peus es Racó den martorell i sa punta blanca.










Es racó den Martorell amb sa punta blanca a l'esquerra i a la dreta es poden apreciar uns pins que són la sortida que noltros utilitzarem per sortir del pas i poder arribar a sa font Gallarda.









A mesura que ens apropavem a la mar començarem a poder gaudir d'unes magnífiques vistes sobre sa costa, en el centre es distingureix es turó on hi ha es castell del rei.






Sa Punta Beca.

L'itinerari que seguirem fou el següent:
Mortitx - pas del garrover - la malè - font del poll - pas de martorell - font gallarda - font del solleric - coll de Pollença - font dels platers - coll d'Ariant - Son Grua



Restes de l'antic camí que du cap a la Malè. (foto esquerra)
Foto de ses "Rutes amagades" on es veu sa repisa que antigament s'utilitzava per anar de sa font Gallarda cap a sa font des poll per damunt es racó den Martorell i que degut a un despreniment al final de sa repisa la va fer impracticable. Ara sútilitza l'itinerari que noltros emprarem i que surt per damunt es pins de l'esquerra de la foto. (foto dreta)









































viernes, 9 de octubre de 2009

UNA "TRACALADA" DE PASOS


(RESTES DE L'ANTIC EQUIPAMENT A NES PAS DEN MARC, UNA XAPETA CLAVADA A UNA ENCLETXA)

Ja feia temps que en Toni i jo teniem pendent intentar realitzar aquesta ruta. La idea va sorgir després d'haver recorregut la practica totalitat dels pasos en diverses sortides anteriors, peró el temps anava pasant i no concretavem data per anar-hi fins que l'altre dia decidirem encetar aquesta nova temporada començant amb aquest petit repte.


(PAS NOU)

(FINAL DES PAS DES FALCÓ)



(CIM DES PENYAL DES RACÓ)




(ANANT CAP ES PAS DES RACÓ)

Pel que a mi respecte, feia bastants de mesos que no anava a caminar i no tenia massa clar si podria completar l'objectiu d'encadenar en una sola jornada tots els pasos, (pensava que m'hauria de retirar abans d'hora), pel que fa a nen Toni, tot i que ara esta en forma, feia dos dies que havia anat a fer sa cursa de muntanya des Castell d'Alaró, i creia que encara no s'hauria recuperat. Al duo s'havia afegit en Fran, que també feia bastant que no anava d'excursió i a més també havia anat a sa cursa des Castell, per tant, lèxit de la sortida no estava molt clar.

(CLAU A NES PAS DE SA PINTELLA O DEN QUELEU)


(PAS VELL DE SON RIPOLL)




(PICATS A NES PAS VELL DE SON RIPOLL)

Ens haviem proposat anar desde l'Ermita de Valldemossa fins a Deià, encadenant tots els pasos que coneixem d'aquella zona, en total 11 pasos, varem recorrer segons el GPS 17Km 900m. i tardarem poc més de 6h.30min.. Una palliseta per començar la temporada, peró al final poguerem completar el recorregut previst i assolir aquest petit repte que ens haviem marcat, ara toca pensar i preparar-se per als propers.
(DESPRÉS DE SUPERAR ES PAS DES CINGLES DE SON GALLARD, ARRIBAM A NES CAMÍ DE S'ARXIDUC)



(EN TONI SENYALANT PER ON VA ES PAS DES CINGLES DE SON GALLARD, ÉS SA REPISA D'HERBA A N'ES CENTRE DE SA PARET I QUE PUJA D'ESQUERRA A DRETA)
La ruta que seguirem fou:
Ermita de Valldemossa - Pas de sa Paella (pujada) - Pas dets Ermitans (baixada) - Pas de Cingles de Son Gallard (pujada) - Pas Vell de Son Ripoll (baixada) - Pas de sa Pintella o den Queleu, l'hem vist amb els dos topònims (pujada) - Pas des Racó (baixada) - canal a la dreta des Penyal des Racó (pujada) - Cim penyal des Racó - Pas des Falcó (pujada) (en Toni va preferir fer es Pas de s'Aritja que no havia fet, que està devora i du allà mateix) - Pas Nou (manten altura i permet anar al Xaragall de can Boqueta) - Pas des Xaragall de CAn Boqueta (baixada) - Pas de Can Fussimany (pujada) - Pas den Marc (baixada) - Font de sa Senyora - Deià.








(PAS DE SA PAELLA)


Volem aprofitar aquest espai per recordar a n'Andreu, gran impulsor d'activitats deportives dintre del colectiu de bombers, que al igual que noltros, sempre estava cercant noves fites i reptes dintre de la vida que el motivasin per a seguir lluitant i que el feien ser una mica diferent als altres.
Una abraçada ben forta siguis on siguis.

jueves, 1 de octubre de 2009

NO TE OLVIDAREMOS ANDREU!




Nuestro compañero y gran amigo Andreu Amer , bombero de Manacor, ha fallecido en un desgraciado accidente mientras realizaba el descenso del Torrente de Coanegra.


Desde aquí quiero recordarle y dar animos y mi más emotivo pesame a toda la familia y compañeros , que al igual que yo sienten y afecta tanto la perdida de nuestro compañero!


Hay cosas inevitables y accidentes que nunca deberían pasar , nadie mejor que nosotros sabe lo que significa esto, pero así a ocurrido y quiero dar todo mi apoyo a nuestro dos compañeros ( Ramon y Tofol ) que seguramente deben estar pasando los peores dias de sus vidas.


ANDREU todos sabemos la clase de persona, compañero y bombero que eras, por eso nunca nunca TE OLVIDAREMOS. Descansa en paz amigo.